Huisje huren in Guadeloupe

Op Grande Terre of Basse Terre ?
26 oktober 2023  
Henri KESSELS

Dit is zeker een vraag die u zichzelf stelt bij het plannen van uw vakantie in Guadeloupe: Basse Terre of Grande Terre? Half half ? Tussen de twee ? Hier vindt u gedegen advies van Henri, een inheems die meer dan 30 jaar op Guadeloupe woont, in toerisme werkt  en ook Nederlands spreekt. Hopelijk zal dit u helpen bij het kiezen van de beste plek om u te vestigen, op basis van verschillende criteria waarmee u rekening moet houden en waar u misschien nog niet aan heeft gedacht.

Waar te verblijven tussen Basse Terre en Grande Terre

Veel mensen kiezen ervoor om een ​​rondreis te maken en splitsen hun verblijf op in 2, 3 of zelfs 4 fasen. Het is een legitieme keuze, maar gezien de grootte van het eiland niet werkelijk nodig. Dus als je tijdens je verblijf op Guadeloupe geen zin hebt om je koffers te pakken en meerdere malen schoon te maken, is het ideaal om te kiezen voor centrale accommodatie op het eiland. Door te kiezen voor JADEN KREYOLreist je nooit langer dan een uur om de andere kant van het eiland te bereiken. Maar het is niet alleen wat je niet wilt doen dat ertoe doet. Je moet ook nadenken over wat je wilt doen, maar niet alleen dat.. 

Ou loger en guadeloupe location de vacances Ă  lamentin

Het vakantiehuis Jaden Kréyol is ideaal gelegen om door heel Guadeloupe te reizen

Verblijf in Grande Terre

Als hoofddoel het strand is, maar ik hoor niet eens de (over)toeristische drukte in het hoogseizoen, dan is het alternatief het noorden van Basse Terre, met Deshaies in de schijnwerpers. Deze stad ligt ten noorden van de zogenaamde “benedenwindse” Caribische kust, zoals de naam al doet vermoeden, beschermd is tegen de heersende wind. Het belangrijkste is dat je geest druk is op de Grande Terre Riviera. Basse Terre heeft een zeer goede prijs in landelijke gebieden, dierentuinen op onze artikelen uitgelegd.

Verblijf in Basse Terre

Als je hoofddoel het strand is, maar je niet echt houdt van de (over)toeristische drukte in het hoogseizoen, dan is het alternatief het noorden van Basse Terre, met Deshaies in de schijnwerpers. Daar word ook de BBC serie Death in Paradise opgenomen. Het dorp ligt ten noorden van de zogenaamde “benedenwindse” Caribische kust die, zoals de naam al doet vermoeden, beschermd is tegen de heersende wind. Een ruiger gebied waar het minder druk is dan aan de Grande Terre Riviera. Basse Terre biedt ook vele prachtige en rustige stranden, zoals ons artikel uitlegt in Waar zijn de mooiste stranden in Guadeloupe.

Ou loger en basse terre - jaden kreyol

Grande Anse strand - Deshaies

Activiteiten doen op Guadeloupe

Als u vooral van sport en natuur houdt, kies dan voor de lijwaartse kust van Basse Terre (Bouillante, Pointe Noire, Vieux Habitants, enz.) om zo dicht mogelijk bij vooral duik- en wandelplekken te zijn. Voor zeil- of vleugelsporten zoals kitesurfen, wingfoil of windsurfen bieden Saint-François en Sainte-Anne de beste plekken en zelfs scholen. Om te surfen is de Damencourt-plek in Moule de bekendste en meest begaanbare omdat de dominante deining meestal uit het oosten komt, maar afhankelijk van je niveau hebben Sainte-Anne bij Oost-Zuidoost-deining of Port-Louis bij Noord-deining ook zeer goede plekken.

Bezoek heel Guadeloupe

Tenslotte, als je zoveel mogelijk wilt ontdekken, bezoek dan met z’n tweeĂ«n of gezin, doe verschillende sporten en vrije tijd, culturele activiteiten of uitstapjes zoals boottochten, en het uitzicht op zee voor u geen must is, kies dan voor een centrale locatie zoals JADEN KREYOL in Lamentin / Petit Bourg. Vanaf daar kun je gaan waar je maar wilt, zonder ooit ver te zijn! Bovendien bent u bij vriendelijke gastheren die het eiland goed kennen in goede handen.

Zie de guest reviews
   

En wat met het weer ?

Ik hoor onze bezoekers vaak zeggen: “Donderdag gaan we Soufriùre doen!”. Perfect. Behalve dat als het weer niet gunstig is, je het risico loopt er een slechte herinnering aan te hebben, of zelfs jezelf in gevaar te brengen, want ook al is het weer in Saint François of zelfs in Basse Terre mooi, is dat niet perse op een hoogte waar er Er kunnen sterke wind en regen zijn, en geen zicht. Echt niet fijn, zeker niet als je aan het klimmen bent met kinderen op je schouders en een schoonmoeder op slippers! Lees meer hierover in mijn artikel Vulkaan in Guadeloupe.

Over het algemeen moet u bij het plannen van uw activiteiten op Guadeloupe rekening houden met de weersvoorspellingen. Meer bepaald afhankelijk van de kans op regen uiteraard, maar ook van de richting van de deining en de kracht en richting van de wind voor de toestand van de zee. Surfers weten dat heel goed hoe je de weervoorspellingen leest  om te weten waar er golven zullen zijn. De weersites die zij gebruiken, zijn voor hen een grote hulp om te weten waar ze heen moeten, en voor u wellicht om te weten waar u niet met uw kinderen naar het strand kunt gaan. Omdat je op een eiland, als de zee aan de rechterkant niet mooi is, naar links kunt gaan, en als het regent in het zuiden vaak naar het noorden van het eiland kan gaan om prachtig weer te vinden.


Als u dus van plan bent uw accommodatie te verdelen tussen bijvoorbeeld een week in Saint François en een week in Bouillante, loopt u het risico dat u tijdens uw week niet de helft kunt doen van wat u had gepland vanwege het weer. De stranden van Deshaies zijn bijvoorbeeld niet erg geschikt om te zwemmen bij noordelijke deining vanwege de golven, maar prachtig bij oostelijke deining. Dus als tijdens jouw week in Basse Terre de deining noordelijk is, dan heb je pech! Of, als er tijdens uw week in Saint François massale strandingen van sargassum-zeewier plaatsvinden (ja, het gebeurt sporadisch en voorspelbaar slechts een korte tijd van tevoren), zult u kilometers moeten reizen om naar een praktisch strand te gaan. 

Door te kiezen voor centrale accommodatie zoals JADEN KREYOL voor uw gehele verblijf hoeft u geen grote afstanden af ​te leggen om ergens te komen, in Grande Terre of Basse Terre, door uw uitjes te kiezen op basis van de dagelijkse weersomstandigheden.​

En tot slot, mijn advies om de weervoorspelling te weten: er zijn uiteraard talloze websites. Wat mij betreft raad ik u gewoon aan om 's avonds naar de weersvoorspellingen op de lokale televisiezender Guadeloupe 1ùre te kijken. Het bulletin is om 19.25 uur, net voor het lokale nieuws. Het is gemakkelijk om de richting van de wind en de deining te visualiseren om te beslissen waar u de volgende dag naartoe gaat. Ook weet ik uit mijn bescheiden ervaring als zeiler dat voorspellingen langer dan drie dagen vaak niet betrouwbaar zijn. Achteraf bestaat er ook een gezegde onder zeilers: "Die te veel naar de weersvoorspelling vroeg, is gebleven in de kroeg". Aan de wijzen... 😉

Videotour Jaden Kreyol  

Henri KESSELS 26 oktober 2023
Deel deze post