Excursie Guadeloupe

Anita et Henri, propriétaires du gîte JADEN KREYOL

aanbevolen door Anita & Henri, eigenaren van het vakantiehuis ​ JADEN KREYOL

Anita is van Guadeloupe van geboorte en Henri leeft al meer dan 30 jaar op het eiland. We hebben allebei veel gewerkt in het inkomend toerisme op Guadeloupe en hebben veel excursies en activiteiten kunnen ondernemen. We zeilden ook samen door het Caribisch gebied aan boord van onze zeilboot. Dus voor uw vakantie op Guadeloupe willen we graag enkele boottochten aanbevelen.

Een eiland is omringd door water, en een boottocht tijdens uw vakantie in Guadeloupe is een must om de schoonheid van het eiland met zijn prachtige wateren te ontdekken. Of je nu naar een van de nabijgelegen eilanden zoals Les Saintes gaat of naar de lagune van de grote "doodlopende zee" (cul-de-sac marin), de mogelijkheden zijn talrijk. Met een kleine plezier of vissersboot, met een passagierstransportboot met regelmatige verbindingen tussen de eilanden, met de zeilboot, etc. We hebben voor u een aantal uitstapjes geselecteerd die wij leuk vinden en waarvan het startpunt in Basse Terre is. Ook hier weer het voordeel van het kiezen van een vakantiewoning met een centrale ligging zoals JADEN KREYOL .

Gite Jaden Kreyol à LamentinDe JADEN KREYOL lodge (Creoolse tuin) is ideaal gelegen om de afstanden voor uw wandelingen op het eiland te beperken

Guadeloupe boottocht

Het hoogtepunt van de excursie is ongetwijfeld de Blue lagoon excursie , die vertrekt vanuit Sainte-Rose. Een halve dag is voldoende om een ​​onvergetelijke tijd te hebben voor een redelijk budget, terwijl het risico op zonnebrand wordt beperkt, wat groter is tijdens een dagtocht op zee. Dit uitje, dat zowel leerzaam als vriendelijk is, vindt plaats in kleine groepen van maximaal 12 personen en vertrekt vanuit Sainte-Rose, vanuit de vissershaven van Morne-Rouge. Bent u al met een kleine groep, dan heeft u ook de mogelijkheid om dit te doen met een privé boottocht. Hiermee kunt u de verscheidenheid aan landschappen ontdekken die Guadeloupe te bieden heeft door u mee te nemen door de mangrove, de opkomst van een rivier met een zeer rijke flora, de lagune met zijn turquoise water en zijn koraaleilandjes... Zeesterren, roggen, schildpadden en andere rifvissen zijn voor u beschikbaar tijdens de navigatie of tijdens goedgekozen stops met commentaar van de kapitein. Als uw budget het toelaat en u een hele dag wilt, is de dagtocht naar de lagune ook mogelijk, met inclusief lunch aan boord, verankerd voor een verlaten eilandje. De terugkeer van het middag- of daguitje vindt plaats bij zonsondergang, een zeer aangename sfeer om op zee te ervaren.

Balade en bateau guadeloupe  excursion bateau mangrove guadeloupe  coucher de soleil en guadeloupe 

Zeilbootexcursie Guadeloupe

Als een zeilavontuur u in de verleiding brengt, hebben wij drie opties voor u. Als u nog nooit heeft gezeild, raden wij u allereerst de​ zeilboottocht in de lagune , die vertrekt vanuit Baie-Mahault. Beschermd door een koraalrif, de lagune is een kalm en winderig water, ideale omstandigheden voor een aangename tocht aan boord van een monohull zeilboot, in een kleine groep. Aan de andere kant raden wij u aan om de hele dag te plannen, omdat een zeilboot langzamer is dan een motorboot, maar veel meer vaarplezier biedt, niet vervuilend en stil is. Welnu, dit is de onvoorwaardelijke kaptein van een zeilboot die aan het woord is! Maar de zeilboottocht van een halve dag wordt ook aangeboden volgens uw voorkeur.

De twee andere opties die ik je aanbied vinden plaats in Les Saintes, waarvan de prachtige baai de derde mooiste ter wereld zou zijn, na Ha-long Bay in Vietnam en Rio Bay in Brazilië. Dus als u een uitje naar Les Saintes heeft gepland, waarom gaat u er dan niet met een zeilboot naartoe? De tweede optie voor een reis naar de baan bestaat uit het per zeilboot naar Les Saintes gaan, in offshore-navigatiemodus, vertrekkend vanuit Gourbeyre, zeer dicht bij de stad Basse Terre. De overtocht per monohull zeilboot duurt ongeveer twee uur. Als het eerste halfuur rustig varen in de luwte van Basse Terre plaatsvindt, kun je in het Canal des Saintes een wat sportievere navigatie verwachten, uiteraard ook afhankelijk van de weersomstandigheden. Voel de zeewind in de zeilen en op je gezicht, bewonder de kust van Guadeloupe en de nadering van Les Saintes over zee, neem deel aan de manoeuvres en met een beetje geluk bijt een tonijn of zeebrasem goed op de lijn tijdens het trollen die de kapitein achter de boot zal hebben gegooid. Une zeilboottocht naar Les Saintes zal ongetwijfeld een onvergetelijk moment zijn als je van de zee en avontuur houdt.

  

Eindelijk de derde optie, als je besluit om te gaan naar Les Saintes met de ferry vanuit Trois-Rivières, kan je van de dag profiteren om de middag op zee door te brengen en leren zeilen op een kleine catamaran, met een gekwalificeerde zeilinstructeur. Een aangename en informatieve manier om de Baai van Les Saintes over zee te bezoeken.

Als een van deze uitstapjes u aanspreekt, kunt u meer informatie krijgen en boeken door op de links in de tekst van deze pagina te klikken.

Ferry Les Saintes Guadeloupe

Als u in Basse Terre verblijft en naar Terre-de-Haut in Les Saintes wilt gaan, is het in uw beste belang om aan boord te gaan van de  ferry naar Les Saintes vanuit Trois-Rivières. In vergelijking met het verlaten van Pointe-à-Pitre is de reis korter (30' in plaats van een uur) en goedkoper (€ 25 in plaats van € 45 voor een volwassene). Het bedrijf CTM DEHER biedt twee vertrekken in de ochtend aan, om 8.15 uur en 9.00 uur. Als u vooraf, telefonisch of online reserveert, profiteert u van € 2,- korting.

Ook vertrekt er vanuit Basse-Terre om 12.15 uur een boot naar Terre-de-Haut, drie keer per week. Het wordt voornamelijk gebruikt door Les Saintes inwoners die gaan winkelen in de stad, met een vertrek van Terre-de-Haut naar Les Saintes in de ochtend om 05.45 uur.


Bootexcursie boeken

Bootverhuur Guadeloupe

Als u een vaarbewijs heeft, kunt u ook een boot huren in Guadeloupe. Wij raden u hiervoor aan Gwada Boat, in Sainte Rose, waar verschillende zeer goed uitgeruste boten staan. Houd er echter rekening mee dat de lagune bezaaid is met ondiepten en dat het risico dat u terechtkomt in wat onze zeilers een 'koraal aardappel' noemen groot is als u het gebied niet goed kent. Natuurlijk is de ingebouwde GPS een navigatiehulpmiddel, maar zoals een autoverhuurder vriend zou zeggen:  “Borg = veel voorzorg” :-). Bovendien is de rondleiding met commentaar van een gids een echte meerwaarde om deze zeer rijke natuurlijke omgeving te ontdekken.

Ik hoop dus dat deze tips je zullen helpen bij het kiezen van de boottocht die het beste bij je past.

Geniet van je uitstapjes en have fun !

Boek accommodatie