Vakantie in Guadeloupe

Om een ​reis naar Guadeloupe voor te bereiden, moet u eerst informatie inwinnen over de bestemming en de prijs van de reis. Op deze pagina kunt u vergelijkers gebruiken om een ​​vlucht, een auto en accommodatie te vinden. Vergelijkers besparen u tijd en geld bij uw onderzoek.​

Vlucht naar Guadeloupe

comparateur billet avion guadeloupe

Air France verbind de franse Antillen vanuit Parijs Charles de Gaulle (CDG). 

Het vliegveld is ook direct verbonden met de Eurostar sneltrein vanuit Antwerpen, Brugge, Brussels, Charleroi, Gent, Luik, Bergen, Namen, Oostende, Amsterdam, Schiphol, Rotterdam.


Om uw onderzoek te vergemakkelijken en prijzen te vergelijken, kunt u een vluchtvergelijker gebruiken, zoals Kiwi met de links hier onder.

​   ​Volo Guadalupa

Book a cheap flight to Guadeloupe with 

with  flights to guadeloupe island   ​from November to April. 

Come and take some sun in the french caribbean !

Zoek een vlucht vanuit een ander vliegveld

Hoog toeristenseizoen Guadeloupe

Wanneer is het hoogseizoen in Guadeloupe? Wanneer moet je naar Guadeloupe komen? Dit zijn waarschijnlijk de eerste vragen die u uzelf stelt bij het plannen van uw vakantie.

Simpel gezegd: laten we zeggen dat het hoogseizoen loopt van Kerstmis tot Pasen, met overeenkomstige prijzen die door de verschillende touroperators in rekening worden gebracht, en natuurlijk vooral tijdens de schoolvakanties. En dan kunnen we rond deze vier maanden van het hoogseizoen, van ongeveer half december tot half april, zeggen dat de voor- en achterkant van het winterseizoen een middenseizoen is. Dat betekent dat u van november tot half december en van half april tot eind mei aantrekkelijke prijzen en minder toeristenaantallen zult vinden. Het is dus voor wie in deze periodes kan reizen zowel financieel als toeristisch interessant. Om u te helpen bij het kiezen van data buiten de schoolvakanties, kunt u de scholen vacantie kalender 2024 In Frankrijk. Voor andere Europese landen met andere data kan dit goed nieuws zijn voor goedkopere vliegtickets, aangezien Franse luchtvaartmaatschappijen doorgaans rekening houden met Franse schoolvakanties om hun prijzen te variëren.

Persoonlijk adviseer ik mensen die kunnen altijd om in juni te reizen. Het is vanuit klimatologisch oogpunt een heel mooi seizoen met de passaatwinden nog steeds erg aanwezig (let op voor windsurfers en andere zeilboten!), maar nu het goede weer in Europa arriveert (en de veerboot ook voor tieners ;-), zijn de Antillen veel minder populair, en het is daarom laagseizoen. Goedkope tickets, goedkope accommodatie, een rustige archipel, een geweldig klimaat.

Juli en augustus zijn in theorie een laagseizoen om de hierboven genoemde reden: het is zomer in Europa. Dit zijn echter maanden die erg populair zijn bij West-Indiërs die in Frankrijk wonen, en het is weer druk op de stranden en rivieren. Wat de prijzen betreft: aangezien er vraag is... profiteren bedrijven ervan.


Vakantiehuisje huren in Guadeloupe


Orkaanseizoen Guadeloupe

Ook dit is een terugkerende vraag. Officieel begint het ‘orkaanseizoen’ op 1 juni en eindigt op 30 november. Wat mij betreft hou ik niet echt van de term orkaanseizoen, ik heb het liever over het natte seizoen. Het cycloonrisico is feitelijk vrijwel nul in juni, juli en augustus, en zelfs in november. Van de zes maanden van de officiële kalender staan ​er feitelijk twee maanden op het spel. De meteorologische centra zijn echter gedurende deze periode aan dek om aan voorspellingsmodellen te werken. En aangezien zij degenen zijn die het seizoen bepalen​

Voyage en Guadeloupe: Quelques conseils

Ma surfeuse préférée vous donne plein de conseils pour votre séjour en Guadeloupe dans une vidéo et son blog la ptite gazette

Lire l'article

Guadeloupe Conseils de voyage

September en oktober zijn daarom de maanden waarin het risico reëel is, maar het blijft slechts een risico, dat wordt gedefinieerd door de combinatie van een waarschijnlijkheids- en ernstfactor. De laatste orkaan die we in Guadeloupe hadden, dateert van 2017 met Maria. Daarna kunnen we af en toe de passage van een tropische storm meemaken... of niet, maar het weer blijft over het algemeen mooi en warm... en vochtig of zelfs zwaar.

En in november koelt het weer af, vooral 's nachts, en is het risico op een cycloon erg laag. De geleidelijke komst van de passaatwinden met zijn constante wind gedurende de dag kondigt het begin aan van de winter, het droge seizoen, van december tot juni.

Samenvattend kunt u het hele jaar door naar Guadeloupe komen, ook al zijn bepaalde periodes meer bevorderlijk voor periodes van wind of regen. Maar zoals u weet gaat de klimaatverandering iedereen aan en doet ons ook afwijkingen opmerken, zoals regenperiodes in januari of vochtige seizoenen die toch niet zo vochtig zijn.