Airbnb kosten vermijden

Direct boeken voor een vakantie huis
15 november 2023  
Henri KESSELS

Ben je gewend om je accommodatie te boeken op een platform als Airbnb, Booking of Abritel? Perfect. Maar wist u dat u vaak veel minder kunt betalen als u buiten deze platforms boekt?

Hoe Airbnb te omzeilen

Net als veel mensen vraagt u zich misschien af hoe u Airbnb kunt omzeilen, hoe u Abritel-servicekosten kunt vermijden en de beste prijs voor uw huur kunt betalen. Door rechtstreeks bij de eigenaren te boeken, bespaart u gemiddeld 15% op de prijs van uw verblijf. Ja, zoals je je kunt voorstellen zijn de platforms niet gratis en geven de verhuurbedrijven het commissiebedrag door dat ze in rekening brengen. En als dit niet het geval is, moet u “servicekosten” betalen.

Servicekosten vermijden

De truc is eenvoudig om minder te betalen. Zoek de naam van de accommodatie in de advertentie en typ deze in uw favoriete zoekmachine. Als de eigenaar van de accommodatie een website heeft, kunt u rechtstreeks contact met hem opnemen of rechtstreeks op zijn site boeken. Als hij geen website heeft, kan hij een Google MyBusiness-vermelding krijgen die bij de eerste resultaten wordt weergegeven en waarin in ieder geval zijn contactgegevens worden vermeld. Zo simpel is het! Het werkt niet altijd, maar het is het proberen waard om 15% te besparen op een verblijf van € 1000 of meer. Reken maar uit: het wordt behoorlijk goed per minuut betaald!

Gite basse terre guadeloupeHet huisje Jaden Kreyol in Guadeloupe biedt een betere prijs als u rechtstreeks boekt.

Le gîte à Lamentin Guadeloupe Jaden Kréyol a choisi de mettre en place un site web avec un moteur de réservation. Cela permet d'offrir aux internautes une expérience identique à une plateforme dans le sens ou ils ont la disponibilité et le prix en temps réel comme sur une plateforme, le paiement sécurisé, mais à un prix bien plus attractif pour les voyageurs, et plus compétitif pour le loueur. C'est aussi une contribution pour un meilleur pouvoir d'achat! Alors je ne sais pas ce que vous en dites mais moi, je préfère m'offrir quelques bons petits restos créoles ou des activités pendant mes vacances plutôt que de payer des commissions à une multinationale, pas vous ? 

Soit dit en passant, notez qu'une bonne partie des commissions que nous payons à Airbnb (américain) finit dans les caisses de nos chers amis MM Google et Facebook (américains). Saviez-vous que Booking à lui seul paie chaque année 6,5 millards de dollars en achats de mots-cé pour des campagnes de "liens sponsorisés", autrement dit de la pub ? Vous avez sûrement remarqué que, quoi que vous recherchiez comme hébergement dans le monde sur votre moteur de recherche, les premiers résultats sont toujours des annonces des plateformes, Booking en tête. Ceci explique cela.


Waarom zijn bij sommige Airbnb-advertenties geen gastenservicekosten inbegrepen?

Het hangt niet af van de reiziger, maar van de gastheer. Airbnb onderscheidt twee statussen voor hosts: particulieren en professionals. Professionals zijn eigenaren die de status hebben van niet-professioneel gemeubileerd verhuurbedrijf (LMNP), wat in werkelijkheid een verplicht belastingregime is vanaf € 23.000 aan huurinkomsten per jaar. Of het kan een conciërgedienst zijn die meerdere accommodaties beheert.

Voor particuliere verhuur brengt Airbnb kosten in rekening van 3% aan de eigenaar en 15% aan de huurder. Wanneer de eigenaar de Pro-status heeft, verschuift Airbnb de gastenservicekosten naar hem toe, wat dan een commissie wordt genoemd. De reiziger hoeft geen servicekosten meer te betalen, maar je kunt je voorstellen dat de eigenaren deze commissie doorberekenen in hun huurprijs. Voor de reiziger verandert er dus weinig, die simpelweg een duidelijkere totaalprijs ziet verschijnen.

Henri KESSELS 15 november 2023
Deel deze post